Camping Darna

Camping Darna is naar mijn bescheiden mening gewoon de allerleukste camping aan de Italiaanse kant van het meer van Lugano. De camping bestaat al sinds 1951; toen Gustavo en zijn zoon Piero Sarti besloten van een moerasgebied in Porlezza een kampeerplek te maken. Het bedrijf is nog steeds in handen van de familie Sarti, en ‘zoon’ Piero – inmiddels overgrootvader – maakt nog steeds zijn dagelijkse rondje over de camping en heeft altijd tijd voor een vriendelijk praatje.

Je begrijpt… een stukje van mijn hart ligt in deze baai van dit prachtige meer.

Voor ieder wat wils. Of niet…

Op de camping worden dagelijks een aantal activiteiten georganiseerd; van sport en spel tot dans voor de kinderen en voorstellingen in de avond. Maar ben je hier niet in geïnteresseerd, wordt het je zeker niet opgedrongen en heb je er geen last van.

Naar het dorp

Wil je een keer een terrasje pakken of naar de markt (zaterdag tot 16.00 uur en dinsdagavond): Camping Darna ligt ongeveer één kilometer van het dorp Porlezza. Zonder auto dus best een aardige wandeling, maar prima te doen! Je kunt ook altijd een fiets huren op de camping – of even lenen van de buurman. Ben je erg lui en heb je geen auto, kun je ook altijd nog met de bus. Bus C22 rijdt van maandag tot en met zaterdag om 07.37, 08.50, 13.00, 14,57 en 17,45 van de camping naar de boulevard en om 07.55, 09.00, 13.05, 15.05 en 18.00 uur weer terug. Je moet dan wel zorgen dat je een paar buskaartjes op zak hebt, die je kunt kopen op de boulevard, bij bar Marino.

Alles wat je wilt weten over Camping Darna, kun je vinden op hun website.